Fietsen en wandelen in de Achterhoek

Fietsen en wandelen in de Achterhoek
Home Fietsen in de Achterhoek Rivierenlandschap

Rivierenlandschap

Een ontspannen vakantie in de regio van rust en ruimte beleven? Een weldadig weekendje stroomafwaarts genieten op de fiets? Dan is er goed nieuws: zeven nieuwe fietsrondtochten langs vier verschillende rivieren: Aa, Berkel, Slinge en IJssel.

Beleef de vriendelijke omgeving van de Gelderse Achterhoek en het Westmünsterland in Duitsland, met steeds het water als kompas. Met de routelogos bereikt u altijd veilig uw doel.

Bijzonder, zelfs uniek in Europa: de verschillenden routes kunnen via overstappunten prachtig aan elkaar geknoopt worden tot langere rondritten op de fiets: Bijvoorbeeld de afwisselende fietsvakantie Berkel - IJssel / Oude IJssel - Bocholter Aa - Berkel van zo'n 26 km.

 

Rivierenlandschap Achterhoek en Westmünsterland

De paden op, de lanen in
Op pad met het rustgevende geluid van een ruisende rivier op de achtergrond. In het Rivierenlandschap Achterhoek en Westmünsterland kan het! Met de benenwagen, op het stalen ros of vanaf het water: langs de rivieren Aa, Berkel, Slinge en de IJssel liggen volop spannende grensbelevenissen te wachten.

Tijdreizigers zullen zich tijdens deze ontdekkingstocht helemaal thuis voelen. De grensgebieden waren namelijk traditioneel smokkelgebieden en talrijke bezienswaardigheden langs de weg maken de geschiedenis voelbaar. Overal speelt de rivier een glansrol en geeft het landschap met zijn weilanden en vennen, uitkijktorens en vestingen zijn unieke karakter. Precies, zoals het een eeuw geleden ook al was.

 

Een kwartet van fietsroutes

Vier rivieren, vier fietsroutes en dubbel plezier. Met een lengte tussen de 65 en 170 kilometer komen alle pedaalridders aan hun trekken. Het bijzondere eraan: de verschillende routes kunnen probleemloos met elkaar worden gecombineerd voor langere tochten en “rivierhopping”. Bang om te verdwalen? Dat is niet nodig. De uniforme bewegwijzering zorgt dat u altijd op het rechte pad blijft.

 

Beleef de mogelijkheden

Meer informatie over ons rivierenlandschap met zijn rivieren en de mogelijke overstappunten, over de dorpen, de steden en de bezienswaardigheden vindt u onderweg in een routegids met gedetailleerd kaartmateriaal in schaal 1:50.000.

Deze kunt u bestellen op www.rivierenlandschap.eu. Hier zijn ook veel insidertips en arrangementen te vinden.


Mede mogelijk gemaakt door:

Logo's

Deel op:

Open de interactieve kaart en bekijk direct alle mogelijkheden op uw reisbestemming in de Achterhoek!